Nyomtatás
Laktózérzékenység : Töltse ki a kérdőívet - kiderül, laktózérzékeny-e!Töltse ki a kérdőívet - kiderül, laktózérzékeny-e! Így képet kaphat arról, hogy fennállhat-e az Ön esetében a tejcukor érzékenység, a laktóz intolerancia. Nem is gondolunk arra, mi minden tartalmazhat laktózt.

Betegeknek szánt kérdőív

Tejcukor érzékenység - laktóz intolerancia


1./     Van-e az Ön közeli rokonságában tejcukor érzékeny?

Igen (A)              nem (B)              nem ismert (C)2./      Ön vagy ősei Afrikából vagy Ázsiából származnak ?

Igen(A)                 nem (B)              nem tudom (C)3./      Szívesen fogyaszt Ön joghurtot vagy tejet ?

Igen ©                  nem (A)              ritkán (B)4./      Fellépnek e Önnél tejtermékeke fogyasztása után a következő tünetekkülön-külön vagy együttesen : felfúvódás és/vagy gyomorfájás és/vagy bélgörcsök és/vagy hasmenés.

Igen (A)              nem (D)              néha (B)5./     Ha Ön mindent eszik, ami jól esik Önnek, fellépnek e Önnél rendszeresen emésztési problémák ?

Igen (A)              nem(D)6./      Vannak e olyan hetek, amikor a tejtermékeket panaszmentesen tudja fogyasztani?

Igen (D)              nem (A)7./      Fellépnek e Önnél bőrtünetek (kiütés, viszketés, piros foltok) tejtermék fogyasztását követően ?

Igen (D)              nem (B)8./      Gyomorpanaszait más, tejcukor-mentes élelmiszer (pl. kávé tej nélkül, bor, tojás, alma, paradicsom) is kiváltja ?

Igen (D)              nem (A)9./     Fenn tudja e tartani panaszmentes állapotát, ha következetesen és szigorúan kerül mindent, ami tejcukrot tartalmaz ?

Igen (A)              nem (D)

Kiértékelés :
Jelölje a kérdésekre adott válaszokat a megadott betűk alapján és számolja össze, milyen gyakorisággal szerepelnek az egyes betűk.


Néhány élelmiszer hozzávetőleges tejcukor-tartalma 100g-ra  vonatkoztatva

Figyelem !!
Nem gondolunk rá, de az alábbi készítményekben is előfordulhat laktóz-tartalom!!