maj_kekFigyeljen mája vészjelzéseire!
pdfTöltse ki az itt letölthető tesztet. 1.83 MB

Minden Igen válasz figyelmeztetés: keresse fel orvosát!

Hegrimarin kapszula 120x 2016 tnMielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Ebben választ kaphat arra, mi a Hegrimarin kapszula és mire használják; mire kell figyelnie a kapszula bevétele előtt; hogyan kell bevenni a Hegrimarin kapszulát; milyen mellékhatások fordulhatnak elő; végül pedig, hogy hogyan kell tárolni a kapszulát.

Alkoholos májkárosodás diétájaAz alkohol olyan májméreg, melynek lebontása súlyos zavarokat okoz a májsejtekben. Az alkoholos májbetegség kialakulásában szerepet játszó fontos tényezők: az elfogyasztott alkohol mennyisége, a beteg tápláltsága, genetikai és anyagcsere jellemzők. A nők általában érzékenyebbek az alkoholra. Az alkohol okozhatja a máj gyulladását, kialakulhat zsírmáj, vagy előidézhet májzsugorodást.

A májzsugorodás és szövődményeiMíg a májcirrózis (cirrhosis) okozta halálesetek száma világszerte csökkenő tendenciát mutat, hazánkban az utóbbi húsz évben több mint az ötszörösére növekedett, s megközelíti a vezető halálozási ok, a szívkoszorúér-betegségek számát, ezzel e téren Európában vezető helyre kerültünk. A növekedés a férfiaknál és a nőknél egyenlő arányban észlelhető.

Májkárosodás - 7 kérdés, 7 válaszA máj feladata a szervezetben lévő mérgező hatású anyagok lebontása, közömbösítése. A mérgek egyrészt az anyagcsere során, másrészt kívülről kerülhetnek a szervezetbe. A káros zsíroldékony anyagokat a májsejtek alakítják át vízoldékonnyá, s ez teszi lehetővé, hogy a vizelettel együtt kiürüljenek a szervezetből. A legtöbb gyógyszer is a májban bomlik le.

Már egy hétvégi kímélő-kúra is elég májunknak, hogy „fellélegezzen” és újult erővel lásson a rá váró feladatokhoz! Íme néhány tipp, hogyan csinálja:

logo